Fatou kwam in 2010 naar België. Ze kwam met een bang hart: in Senegal werkte ze als arts en het risico haar carrière op het spel te zetten was niet irreëel. Ze vertelt over haar parcours om haar ambitie ook in Vlaanderen waar te maken: hoe ze de laatste drie jaar van haar opleiding hier hervatte, zich het vakjargon in een nieuwe taal, het Nederlands, eigen maakte, het ongemak om als mama tussen de jonge studenten in de aula plaats te nemen. Er waren momenten dat ze bijna de moed verloor maar toch hield ze vol – ook wanneer ze tijdens stages, vormingen… herhaaldelijk stereotyperend bejegend werd. Zonder confrontaties uit te weg te gaan bleef ze zichzelf aanmoedigen er ‘iets positief van te maken’, met een aanstekelijke energie die ook in deze aflevering zijn expressie vindt.

Schrijf een commentaar

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 1. Muna Ahmec nov 29, 2019

  Hello doctor Touré.
  Am a doctor from Sudan. Am so proud that you could achieve your goals and practice medicine again, your story inspired me, I was on my way to give up.
  Put you gave me more hope that it could be done.
  Veel succes, women power.

 2. Karimi dec 2, 2019

  Ik vind het zeer interessant verhaal dat is waar als jij in een nieuwe land ga wonen dan is het leven niet zo gemaakt .Ik heb zelf ook veel gemaakt veel problemen zoals haar.